یکی از شیرینترین کارهایی که پدر و مادرها قبل از به دنیا آمدن نوزادشان انجام میدهند خرید کردن برای اوست. چهره این پدرومادرها (مخصوصا” مادرها) زمانی که لباسهای کوچولو را در دست گرفته و به هم نشان می دهند، واقعا دیدنی است. مدل های متنوع، رنگهای شاد و از همه مهم تر کوچک بودن این لباس ها نه فقط پدر و مادرها بلکه هرکسی از هر سنی را سر ذوق می آورد. اگر کودکی دارید یا در انتظار فرزندی هستید یا در آینده نزدیک قصد بچه دار شدن دارید، حتما دلتان می خواهد اطلاعاتی راجع به خرید لباس برای نوزادان و کودکان داشته باشید تا وقت خریدکردن به کارتان بیاید. در این یادداشت نکات جالب و مفیدی را راجع به این لباسها خواهید خواند.
در خرید لباس برای نوزاد یا کودک، باید حساسیت بیشتری به خرج داد؛ چرا که بدن کودکان به نسبت بزرگسالان حساستر است و در قبال نوع پارچهای که با پوست تماس دارد، واکنش نشان می دهد و همین آسیبپذیری باعث می شود که در صورت تماس با هرگونه جنس مصنوعی یا آلوده، دانه های ریز قرمزرنگی روی پوست پدیدار شود. به عنوان یک توصیه کلی، سعی کنید تا لباسی بر تن کوچولوی خود کنید که جنس آن از پارچه های پنبه ای و کتانی تهیه شده باشد. لباس های پشمی در صورتی که به طور مستقیم با پوست کودک تماس پیدا کنند، ممکن است ایجاد حساسیت کند. بافت لباس کودک بسیار حایز اهمیت است. کودکان معمولا مواد نرم مانند ابریشم، مخمل یا خز را دوست دارند.
لباسهای خوش آب و رنگ
تنوع رنگ در کار تولیدی های لباس کودک و نوزاد بسیار فراوان است دلیل آن هم این است رنگهای شاد و شفاف و زنده، ذوق و شوقی بیشتر برای کودکان ایجاد میکند و نیز باید رنگ لباس بچهها با روحیه لطیف آنها هماهنگ باشد. کودک لباس را به دلیل رنگهای جذاب و شاد آن دوست دارد. او درباره تناسب رنگ لباس و اینکه آیا چنین رنگی به او می آید یا نه، چیز زیادی نمیداند و به همین دلیل ممکن است حتی در یک زمان لباسهایی با رنگهای مختلف و ناهماهنگ را برای پوشیدن انتخاب کند.
کودکان بیشتر مایل به پوشیدن رنگ های قرمز، سبز، نارنجی، زرد، آبی و صورتی هستند. از طرف دیگر، در کار تولید لباس کودک الزاما باید از رنگهایی کاملا استاندارد و بهداشتی استفاده شود تا سلامت کودکان تضمین شود. در صورت بروز هرگونه اختلال روی پوست کودک با پزشک مشورت کنید تا علاوه بر درمان به موقع، علت حساسیتی که باعث ایجاد مشکل شده است را نیز دریابید.
کلاهی برای کودک
در زمستان که هوا سرد می شود، استفاده از کلاه بسیار به حفظ سلامت کودک کمک میکند. توجه داشته باشید که در این مواقع اکثر گرمای بدن از طریق سر هدر می رود. در خرید کلاه باید دقت کافی را به خرج دهید. کلاه ضد آب همان گونه که نمی گذارد آب وارد شود، امکان خروج رطوبت و تبخیر سطحی پوست را نیز کم میکند. ضمن اینکه اساسا کودکان نیازی به این نوع کلاهها ندارند. استفاده از این نوع کلاهها موجب می شود در عرض چند ساعت سر کودک عرق کند و برداشتن کلاه، آغاز سرماخوردگی است. کلاههای بافتنی بسیار مناسب بوده و برای برف ایدهآل هستند. یک کلاه خوب باید علاوه بر محافظت از سر و صورت، از گردن نیز در برابر سرما حفاظت کند. اگر کلاه دارای گردن گیر و پوشش گوش نیست، برای حفاظت گردن و صورت و گوش های کودک باید از شال استفاده کنید.
دردسرهای لباس پوشاندن به کودک
زمانی که نوبت آن می رسد که کودک خودش لباسهایش را بپوشد، باید توجه کنید که شلوارهایی که کمربند یا زیپ نداشته و در عوض، کمر آنها کشی باشد برای او بسیار راحتتر هستند. استفاده از این شلوارها به همراه پیراهنهای ساده و کفشهای چسبی، دردسرهای شما (برای لباس پوشاندن به کودک) را کاهش خواهد داد. هرچند وقت یک بار، یک نمونه از لباس هایی را که پوشیدن آنها کمی سختتر باشد، در اختیار او بگذارید. برای مثال، یک دکمه یا یک گیره به لباس او اضافه کنید.
نو بودن لباس:
به دلیل عقاید و نظراتی که همواره از طرف مردم در مورد لباس نو ابراز می شود و نیز اینکه لباس نو موجب جلب توجهات به کودکان میگردد، آنها علاقه مند به پوشیدن لباس نو هستند، ضمن اینکه خود کودکان همیشه در پی کشف و درک چیزهای جدید هستند و نو بودن لباس حس خوشایندی را به آنها انتقال میدهد.
تناسب با لباس همبازیها:
بچه ها معمولا دوست دارند لباسهایشان از نظر رنگ یا مدل مشابه رنگ لباس دیگر همبازیهایشان باشد چرا که نمی خواهند متفاوت از دیگران به نظر برسند.
لباس مورد علاقه:
کودک دوست دارد لباس مورد علاقه خود را چند بار پشت سر هم بپوشد. در چنین مواردی او را راحت بگذارید و به او اصرار بر پوشیدن لباس دیگری به سلیقه خودتان نکنید. مثال دیگر اینکه کودک هنگام خرید یک جفت کفش نو آنها را در همان فروشگاه به پا کرده و مورد استفاده قرار میدهد. لباس باید طوری باشد که کودک راحت بپوشد و مورد استفاده قرار دهد. چنین لباس هایی جاذبه زیادی برای کودک دارند و در تقویت ایجاد حس استقلال در او موثر هستند.
بی توجهی به قیمت لباس:
کودک تفاوت میان لباس ارزان قیمت و گران قیمت را درک نمیکند. بنابراین والدین نباید حتی در صورت داشتن پول کافی، در خرید لباس های گران قیمت برای فرزندان خود اصرار ورزند، به عوض آن بهتر است این پول را در موارد دیگری از قبیل هزینههای آموزشی کودک در کلاس های گوناگون و مورد علاقه اش خرج کنند تا در آینده فردی مفید برای جامعه اش شود. منظور از نخریدن لباسهای گران قیمت، لباسهایی است که دارای هزینههای بسیار بالاتر از اقتصاد خانواده هستند.